MultiMedia - DigiFoto

Fototoestel

De DigiFoto-groep houdt zich bezig met digitale fotografie.

Natuurlijk maken we bij voorkeur zelf onze foto's met een digitale camera. We wisselen onderling allerlei ervaringen uit wat betreft de techniek van het fotograferen en leren van elkaar tevens de verschillen tussen de diverse digitale camera's.

We verbeteren onze foto's met allerlei fotobewerkingsprogramma's. Het meest gebruikte programma binnen onze groep is op dit moment Photoshop Elements 2.0 maar daarnaast gebruiken velen vaak nog andere programma's. Behalve de uitgebreide mogelijkheden om foto's te optimaliseren hebben de programma's ook hele leuke speciale effecten en zijn we zelfs in staat om van meerdere foto's een totaal nieuwe foto te maken.

Als we tevreden zijn over het resultaat kunnen we de foto's printen of bewaren in een digitaal album. Wist u dat het zelfs mogelijk is de foto's op een DVD te zetten zodat u ze gewoon in uw DVD-speler kunt bekijken?

Kortom, er zijn tal van mogelijkheden en binnen onze groep proberen we samen op een leuke ontspannen manier bezig te zijn met digitale fotografie. Nieuwsgierig geworden, kom vrijblijvend eens een kijkje nemen.

Schroom niet om allerlei vragen op ons af te vuren want binnen onze groep zijn zowel beginners als ervaren DigiFoto-leden die u graag in hun kennis laten delen.

MultiMedia - Video

In het verleden was het bewerken van Video alleen voor professionals weggelegd maar door de voortschrijding van de techniek en in het kielzog daarvan de prijzenslag is dit ook voor de hobbyist met een smalle beurs weggelegd.

Het bewerken van Video leeft dan ook sterk onder de leden van HCC. Veel mensen hebben inmiddels wel de middelen om zelf een leuke videofilm samen te stellen maar als het ontbreekt aan kennis denkt men vaak ook: "Dat is mij te moeilijk" of "te ingewikkeld".
In de praktijk valt dat reuze mee.
Afhankelijk van het programma dat men gebruikt kan het maken van een videofilm best eenvoudig zijn, misschien heeft u alleen wat hulp nodig.
Reeds geruime tijd heeft een aantal leden gebruik gemaakt van de kennis en hulp van de Videogroep om hen wegwijs te maken in de mogelijkheden die de computer en de huidige programmatuur te bieden heeft.

De Videogroep bestaat uit een vast aantal mensen met daarnaast nog een aantal personen die regelmatig aanwezig zijn om hun kennis, soms in de vorm van lezingen of work-shops, en eventuele problemen met elkaar te delen en op te lossen.
Belangrijk is om vooral ervaringen met elkaar uit te wisselen. Dit zou veel enthousiaste maar schromende aspirant videomakers over de drempel moeten trekken.

Hier vindt u een impressie van de HCC Regiodag Zuid in Eindhoven
(Klik op de betreffende foto om deze op te halen).

Bijschrift bij de foto's:
foto 1:directeur HCC Petra Claassen opent de regiodag Zuid te Eindhoven;
foto 2:medewerkers luisteren naar de openingstoespraak van Petra Claassen;
foto 3:Kees Orij en Kees van Bree bezig met hun presentatie;
foto 4:Ad Weijtmans en San Bergmans bij de Opensource demonstratie;
foto 5:Tonny Mayen-Peemen en Leslie Scheelings praten de zaken nog eens door;
foto 6:de Blue-ray en HD opstelling;
foto 7:overclock demonstratie; koeling met droogijs en aceton;
foto 8:onze stand voor de PC-bouw wedstrijd;
foto 9 t/m 12:een impressie van de pc-bouwwedstrijd;
foto 13:de winnaar ontvangt zijn prijs uit handen van Ron Verschuren.

foto1 foto02 foto3
foto4 foto5 foto6
foto7 foto8 foto9
foto10 foto11 foto12
foto13

Mededeling van de werkgroep Multimedia ! ! !


Klik hier voor een mededeling van de werkgroep Multimedia..

HCC Midden Brabant
Algemeen

Interessegroepen

Links

Downloads
Pagina laatst gewijzigd: 17 July 2018
www.hccbrabant.nl