Onze favoriete websites

Virussen en veiligheid

Waarschuwingsdienst De Waarschuwingsdienst, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, waarschuwt computergebruikers en kleinbedrijf tegen computervirussen en lekken in software. De Waarschuwingsdienst is een dienst van het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid.
Ad-Aware Ad-Aware. Controleer uw computer op reclame en spionage software. Na verwijdering van die rommel is uw internet stukken sneller.
Antivir AntiVir Personal Edition. Een goede gratis virus scanner voor persoonlijk gebruik (Engels). Ook goed bruikbaar op wat langzamere systemen! Duitstalig is ook mogelijk.
Avguard AVG van Grisoft is ook een goede gratis virusscanner voor persoonlijk gebruik.
grc.com Erg interessante site voor iedereen die meer wil weten over (inter)netwerken en veiligheid (engelstalig). Vooral Shields Up is interessant, het test uw firewall op lekken.
Spybot Spybot Search & Destroy. Controleer uw computer op reclame en spionage software. Na verwijdering van die rommel is uw internet stukken sneller.
Spy Sweeper Spy Sweeper. (errug goed!) Controleer uw computer op reclame en spionage software. Na verwijdering van die rommel is uw internet stukken sneller.
Surf op Safe Surf op Safe is een site boordevol nuttige informatie over het veilig internetten. Echt de moeite waard om daar eens wat tijd aan te spenderen, want voorkomen is beter dan genezen!
Virus Alert Actuele nederlandstalige virusinformatie (aanrader). Ook bekende hoaxes (nep virusmeldingen) worden hier besproken.
Windows Update De Micrsoft Windows Update pagina mag echt niet ontbreken in dit hoofdstuk over virussen en veiligheid. Houd uw systeem zo up to date mogelijk om veiligheidslekken te dichten.
zone alarm Windows is tegenwoordig voorzien van een uitstekekende firewall. Wilt u echt iets wat niet uit de Microsoft stal komt, Zone-Alarm. De alom geprezen gratis firewall. Bescherm uzelf tegen ongecontroleerd internetverkeer van en naar uw computer, zowel voor inbel- als breedband verbindingen.

Internet en Email

binaries 4 all Binaries4all legt duidelijk uit hoe u van nieuwsservers kunt downloaden. Newsservers zijn een veilig alternatief voor de uiterst gevaarlijke p2p netwerken zoals kazaa en imesh.
e-mail remover E-mail Remover. Controleer voordat u uw mailprogramma start wat er in uw postbus zit en wis Spam en Virussen zonder ze eerst te moeten downloaden.
Firefox Firefox. Een volwaardig en veilig alternatief voor de door vele veiligheidslekken geplaagde Internet Explorer. Zeker de moeite waard!
Probeer ook eens het programma Thunderbird, een volwaardig alternatief voor Outlook Express.
mail to web Lees uw e-mail overal ter wereld met mail2web. U hoeft alleen uw e-mail adres en wachtwoord op te geven, mail2web probeert dan automatisch uw mail server te vinden. Als dat niet lukt kunt het altijd nog met "advanced login" proberen.

Uw eigen homepage

Apache Apache is een zeer betrouwbare en stabiele webserver die zowel onder Windows als onder Linux/Unix draait. Vele professionele sites draaien op een Apache server, en toch is hij gratis!
HTML Handleiding Een zeer duidelijke nederlandstalige handleiding voor HTML en CSS. Zeer geschikt als naslagwerk bij het maken van uw eigen home page.
MySQL MySQL home page. MySQL is een database die vaak in combinatie met PHP gebruikt wordt. Daarmee kunnen dan webpagina's gemaakt worden met gegevens uit de database.
php.net Dit is de officiƫle webpagina van PHP. PHP is een veelgebruikte Server Side Scripting taal. Daarmee kunt u dynamische webpagina's maken, tenminste als uw webserver PHP ondersteunt.
Visibone Visibone Webmaster's Colorlab. Kies hier gemakkelijk uit de 216 beschikbare webkleuren, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw bezoeker de juiste kleuren te zien krijgt.
W3C W3C is de organisatie die de verschillende webstandaarden definieert. Hier vindt u veel informatie over HTML, XHTML, XML en CSS. Ook kunt u hier uw HTML en CSS pagina's laten valideren.

Thuis Kantoor

Adobe Acrobat Reader Adobe Acrobat Reader is het bekende programma om PDF-bestanden te lezen.
OpenOffice OpenOffice is een complete set programma's voor al uw "kantoor"-werkzaamheden. U kunt bestanden in het open-SX formaat maken, maar ook bijvoorbeeld MS Word en Excel bestanden lezen en maken. OpenOffice is beschikbaar in het Nederlands en bovendien gratis.
FreeSerif Serif maakt desktoppublishing-, design- en grafische-software. Voor de nieuwste versies surft u naar www.serif.com. Als u op het logo hiernaast klikt komt u op de site waar de oudere versies staan. Deze mag u gratis downloaden en gebruiken.

FlightSim

FlightSim.com Op FlightSim.com vindt u veel nieuws over FlightSim, een uitgebreid forum en vele handleidingen Daarnaast heeft deze site een van de grootste verzamelingen FlightSim freeware.
Avsim.com Avsim is o.a. de thuisbasis voor het Fokker 100 70 project en nog vele anderen. Daarnaast ook een groot forum en vele freeware aanvullingen voor FlightSim.
Surclaro Nog een site met heel veel Freeware voor Fligtsim. Daarnaast ook weer een uitgebreid forum. Als de andere sites door overbelasting niet bereikbaar zijn, kunt u altijd deze nog proberen.

Multimedia

Audacity Audacity is een gratis te gebruiken programma waarmee u audio opnames kunt maken en bewerken. Hiermee is het dus mogelijk om uw cassettes en LP's te digitaliseren. Ook kunt u op eenvoudige wijze bestaande muziekbestanden bewerken.
CDex AudioGrabber is een gratis programma waarmee u uw CD's zeer eenvoudig om kunt zetten naar MP3 formaat. Daarbij maakt het programma gebruik van de eveneens gratis LAME MP3 encoder library.
Het programma is zelfs in het Nederlands te installeren.
CDex CDex is een van de bekendste en betere rip programma's. Daarmee kunt u uw CD's omzetten naar MP3 in perfecte kwaliteit. Het bevat erg veel instelmogelijkheden, waardoor het voor een leek wat moeilijker te bedienen is.
dBpowerAMP dBpowerAMP zet uw CD's om in MP3 van uitstekende kwaliteit. Ook kan het MP3's normalizeren zodat elk nummer op uw zelf gemaakte verzamel CD voortaan even luid klinkt. Het doet gewoon wat het moet doen, zonder onnodige poes-pas.
Winamp Winamp is een bekende MP3 speler. Maar de laatste versie is tot veel meer in staat zoals internet radio en TV!

Grafisch

The Gimp The GNU Gimp is een heel goed en bovendien gratis alternatief voor veel dure grafische bewerkingsprogramma's.
Irfan View Irfan View is een gratis en erg uitgebeide snelle fotoviewer, die zelfs filmpjes en MP3's kan afspelen.

Diversen

Internet Woordenboek Internet woordenboek. Zoek hier naar de betekenis van woorden die in het internetjargon gebruikt worden.
Nederlandstalige software Op deze site wordt zoveel mogelijk Nederlandstalige software verzameld. De software is onderverdeeld in gratis software en overige software. De Software is altijd Nederlandstalig, dus makkelijk in het gebruik.
HCC Midden Brabant
Algemeen

Interessegroepen

Links

Downloads
Pagina laatst gewijzigd: 17 July 2018
www.hccbrabant.nl